Fier en vaandel

Fier-en-vaande-wijk-Zuid_01

In 2022 bestaat de stad Utrecht 900 jaar. Tien Utrechtse ontwerpers kregen de opdracht een nieuw vaandel te ontwerpen voor de tien wijken van de stad. Ik ontwierp het vaandel voor Wijk Zuid. Bij de ploegenpresentatie voorafgaande aan de start van de wielerronde Vuelta España 2022 zijn de vaandels voor het eerst gepresenteerd.

Wat vormt mijn inspiratie?
Wijk Zuid is een bestuurlijke constructie. De wijken Bokkenbuurt, Hoograven, Lunetten, Rotsoord en Tolsteeg die Wijk Zuid vormen, hebben elk een eigen karakter en er is weinig onderlinge betrokkenheid. Deze verscheidenheid heb ik in beeld gebracht door voor elke wijk een eigen vlag te ontwerpen. Elke wijk wordt gerepresenteerd door een architectonisch element uit de betreffende wijk. Deze aparte vlaggen heb ik gecombineerd tot één vaandel. Ik zie ik er een robot of strijder in waarmee Wijk Zuid de strijd aan kan met de andere Utrechtse wijken. Door vormentaal en kleur vormt het één geheel.

Fier-en-vaande-wijk-Zuid_03

werkzaamheden: illustratie
opdrachtgever: Fier en Vaandel

Gaaf! Dit wil ik ook.
Ik neem contact op